Obsah
Paradajky sa pokryjú tenkým plátkom mozzarelly a potom sa vložia do rúry. A chutná alternatíva pizze alebo klasická bruschetta!
Ingrediencie pre 4 osoby
-
- 8 plátkov sendvičového chleba (160 g)
- 2 paradajky (200 g)
- 4 plátky mozzarelly (160 g)
- 1 polievková lyžica olivového oleja (15 ml)
- Soľ a korenie podľa chuti
Kroky prípravy
1. Predhrejte rúru na 200 °C.
2. Plátky chleba položte na plech vystlaný papierom na pečenie.
3. Paradajky nakrájajte na plátky a poukladajte na každý plátok chleba.
4. Na každý plátok paradajky pridajte plátok syra mozzarella.
5. Podľa chuti osolíme a okoreníme.
6. Chrumky pokvapkajte olivovým olejom a pečte 15 minút dozlatista.
7. Podávajte horúce a vychutnajte si ich!
Pôvod receptu na paradajkové mozzarellové lupienky
Mozzarella paradajkové lupienky sú v Taliansku veľmi obľúbené a po celom svete. Recept je relatívne jednoduchý na prípravu a ponúka širokú škálu chutí a textúr.
Pôvod paradajkových lupienkov mozzarella siaha do rímskych čias, keď sa paradajky považovali za liečivú rastlinu a používali sa na liečbu rôznych chorôb. Pôvodný recept spočíval vo varení paradajok a ich podávaní na plátkoch chleba s mozzarellou a niektorými bylinkami. V priebehu rokov sa recept vyvinul tak, že sa doň pridali ďalšie prísady, vďaka čomu sa stal obľúbeným pokrmom.
V súčasnosti sa paradajkové chrumky s mozzarellou podávajú s bazalka, citrónová šťavaČasto sa podávajú s čerstvým chlebom alebo krutónmi.