Obsah
Je to jednoduchá príprava a chute sú úžasné. Kúsky hovädzieho mäsa sa stanú jemné a šťavnaté keď sa dusia v omáčke, a rasca im dodáva nádych exotickú chuť. Dokonale uvarená mrkva doplní recept o chrumkavú, sladkú štruktúru. S korením a čerstvou zeleninou má toto jedlo zaručený úspech.
Ingrediencie pre 4 osoby
-
- 600 g hovädzieho mäsa nakrájaného na veľké kocky
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
- 2 polievkové lyžice rasce
- 1 čajová lyžička papriky
- 800 g nakrájanej mrkvy
- 3 lyžice olivového oleja
- 2 polievkové lyžice balzamikového octu
- 2 polievkové lyžice medu
- Soľ a korenie podľa chuti
- 2 poháre vody
Kroky prípravy
1. Predhrejte rúru na 190 °C.
2. Na panvici rozohrejte olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a smažte 5 minút.
3. Pridajte hovädzie mäso a rascu a restujte 5 minút. Osolíme, okoreníme a pridáme na plátky nakrájanú mrkvu a papriku. Dobre premiešajte.
4. Zmes nalejte do zapekacej misy a pokvapkajte ju balzamikovým octom a medom. Pridajte 2 poháre vody. Dobre premiešajte, aby sa ingrediencie v mise dobre rozmiestnili.
5. Pečte 40 minút, každých 15 minút premiešajte. Podávajte horúce!
Pôvod receptu na Dusené hovädzie mäso s mrkvou a rascou
Dusené hovädzie mäso s mrkvou a rascou je typické blízkovýchodné jedlo a severnej Afriky. Nazýva sa tiež taginePôvodný recept je starý viac ako 1000 rokov a vyskytuje sa v mnohých krajinách, pričom sa líši v chuti a úprave. Pôvodný recept je starý viac ako 1000 rokov a vyskytuje sa v mnohých krajinách, pričom jeho chuť a úprava sa líšia.
V najjednoduchšej verzii pozostáva toto jedlo z kúskov hovädzieho mäsa duseného s cibuľou, mrkvou, zemiakmi, paradajkami a korením. Kmín je dôležitou zložkou a dodáva receptu charakteristickú chuť.
Dnes sa tento je obľúbené po celom svete.. Zvyčajne sa podáva s ryžou alebo dusenou zeleninou. Je cenená pre svoju bohatú chuť a jednoduchosť, vďaka čomu je vhodným receptom na obedy aj večere.