Home » Praktyczne wskazówki » Dusené hovädzie mäso s mrkvou a rascou – recept na smrť!

Dusené hovädzie mäso s mrkvou a rascou – recept na smrť!

Je to jednoduchá príprava a chute sú úžasné. Kúsky hovädzieho mäsa sa stanú jemné a šťavnaté keď sa dusia v omáčke, a rasca im dodáva nádych exotickú chuť. Dokonale uvarená mrkva doplní recept o chrumkavú, sladkú štruktúru. S korením a čerstvou zeleninou má toto jedlo zaručený úspech.

Ingrediencie pre 4 osoby

    • 600 g hovädzieho mäsa nakrájaného na veľké kocky
    • 4 strúčiky cesnaku
    • 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
    • 2 polievkové lyžice rasce
    • 1 čajová lyžička papriky
    • 800 g nakrájanej mrkvy
    • 3 lyžice olivového oleja
    • 2 polievkové lyžice balzamikového octu
    • 2 polievkové lyžice medu
    • Soľ a korenie podľa chuti
    • 2 poháre vody

Kroky prípravy

1. Predhrejte rúru na 190 °C.
2. Na panvici rozohrejte olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a smažte 5 minút.
3. Pridajte hovädzie mäso a rascu a restujte 5 minút. Osolíme, okoreníme a pridáme na plátky nakrájanú mrkvu a papriku. Dobre premiešajte.
4. Zmes nalejte do zapekacej misy a pokvapkajte ju balzamikovým octom a medom. Pridajte 2 poháre vody. Dobre premiešajte, aby sa ingrediencie v mise dobre rozmiestnili.
5. Pečte 40 minút, každých 15 minút premiešajte. Podávajte horúce!

Pôvod receptu na Dusené hovädzie mäso s mrkvou a rascou

Dusené hovädzie mäso s mrkvou a rascou je typické blízkovýchodné jedlo a severnej Afriky. Nazýva sa tiež taginePôvodný recept je starý viac ako 1000 rokov a vyskytuje sa v mnohých krajinách, pričom sa líši v chuti a úprave. Pôvodný recept je starý viac ako 1000 rokov a vyskytuje sa v mnohých krajinách, pričom jeho chuť a úprava sa líšia.

V najjednoduchšej verzii pozostáva toto jedlo z kúskov hovädzieho mäsa duseného s cibuľou, mrkvou, zemiakmi, paradajkami a korením. Kmín je dôležitou zložkou a dodáva receptu charakteristickú chuť.

Dnes sa tento je obľúbené po celom svete.. Zvyčajne sa podáva s ryžou alebo dusenou zeleninou. Je cenená pre svoju bohatú chuť a jednoduchosť, vďaka čomu je vhodným receptom na obedy aj večere.


Davida
O autorze, Davida
David je šéfredaktorom portálu Ludiaakomy.sk Jeho úlohou je motivovať a viesť redakčný tím, aby vytváral kvalitné a aktuálne informácie zo všetkých oblastí života v domácnosti a záhradkárstva. David je tiež veľkým milovníkom prírody a vždy sa snaží byť v kontakte s prírodným prostredím. Je členom miestneho ochranárskeho združenia a angažuje sa v boji za ochranu a zmiernenie klimatických zmien.