Ak hľadáte rýchly a jednoduchý recept na prípravu čokoládových muffinov, ste na správnom mieste!
Ak sa budete riadiť našimi tipmi, budete mať perfektné vlhké a poctivé muffiny, ktoré sa hodia k nášmu vanilkovému krému zo včera! Postupujte podľa tohto návodu!
Ingrediencie pre 4 osoby
- 160 g múky
- 1/4 sáčku prášku do pečiva
- 80 g cukru
- 2 vajcia
- 2 polievkové lyžice rastlinného oleja
- 80 g nasekanej horkej čokolády
- 100 ml mlieka
Kroky pri príprave
1. Predhrejte rúru na 180 °C.
2. V miske zmiešajte múku, droždie a cukor.
3. V inej miske vyšľaháme vajcia s olejom a mliekom do hladka.
4. Tekutú zmes pridajte do suchej zmesi a jemne miešajte, kým sa prísady dobre nespoja.
5. Pridajte nasekanú čokoládu a jemne premiešajte, aby sa zapracovala do cesta.
6. Cesto nalejte do formičiek na muffiny a naplňte ich do ¾.
7. Pečte 20 minút, potom vyberte z rúry a pred podávaním nechajte vychladnúť.
Môžete vyskúšať aj túto variáciu nájdenú na Instagrame: banánovo-čokoládové muffiny!
Pôvod receptu na čokoládové muffiny
Čokoládové muffiny sú veľmi obľúbeným druhom muffinov. Boli vynájdené koncom 19. storočia a rýchlo sa stali veľmi obľúbenými.
Čokoládové muffiny vznikli na základe receptov na koláče. Najprv sa vyrábali z múky, masla, cukru, vajec, mlieka a kakaa.
Muffiny sa potom piekli vo forme na muffiny a zvyčajne sa podávali teplé.
Čokoládové muffiny sú dnes dostupné v rôznych variantoch, s rôznymi náplňami a príchuťami. Stali sa veľmi obľúbenými aj u detí a často sa podávajú ako desiata alebo zákusok. Čokoládové muffiny sa dnes považujú za klasiku a sú skvelou voľbou na prestávku na kávu alebo občerstvenie.