Ak hľadáte chutný a zdravý recept, potom je treska karí s paprikou presne to, čo potrebujete. Toto rýchle a jednoduché jedlo je nielen chutné, ale aj veľmi výživné. Je ideálne na obed aj večeru a môžete ho podávať s ryžou, cestovinami alebo quinoou. Vďaka jedinečnej kombinácii čerstvých surovín, omáčok a korenín je toto kari chutné a zároveň sýte. Tu je návod na jeho prípravu.
Ingrediencie pre 4 osoby
-
- 500 g tresky
- 2 červené papriky
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 polievková lyžica kari korenia
- 200 ml tekutej smotany
- Olivový olej
- Soľ a korenie podľa chuti
Kroky prípravy
1. Nakrájajte papriku a cibuľu na kocky a 5 minút ich opekajte na panvici s trochou olivového oleja na miernom ohni.
2. Pridajte pretlačené strúčiky cesnaku a kari korenie a smažte ďalšiu minútu.
3. Pridajte kúsky tresky a varte 5 minút.
4. Prilejte tekutú smotanu, panvicu zakryte a na miernom ohni varte 10 minút.
5. Podľa chuti pridajte soľ a korenie a kari podávajte horúce.
Pôvod receptu na tresku na kari s paprikou
Karí z tresky s paprikou je veľmi starý recept, ktorý vznikol pred stáročiami v Indii. Je to chutné jedlo z tresky a papriky varené v pikantnej omáčke. Recept je veľmi jednoduchý na prípravu a ponúka jedinečnú a exotickú chuť. Prísady na karí z tresky a papriky sú zvyčajne červená paprika, cibuľa, cesnak, paradajky, korenie a treska. Recept sa dá prispôsobiť individuálnym chutiam a preferenciám.
Toto jedlo sa rozšírilo po celom svete a dnes je veľmi obľúbené. Je jednoduché na prípravu a má lahodnú a jedinečnú chuť. Je tiež bohaté na živiny vrátane vitamínov a minerálov, takže je vynikajúcou voľbou pre tých, ktorí sa chcú stravovať zdravo. Treska na kari s paprikou je veľmi chutné jedlo, ktoré poteší chuťové poháriky!