Home » Praktyczne wskazówki » Ľahký marhuľový koláč, ideálny recept na občerstvenie, ktoré môžete pripraviť so svojimi deťmi.

Ľahký marhuľový koláč, ideálny recept na občerstvenie, ktoré môžete pripraviť so svojimi deťmi.

Nie je nič lepšie ako ľahký marhuľový koláč, ktorý uspokojí vaše chuťové poháriky! Vďaka jemnej štruktúre a sladkej chuti je tento dezert ideálny pre malých aj veľkých. Postupujte podľa nasledujúcich krokov a ľahko si pripravte ľahký marhuľový koláč.

Ingrediencie pre 4 osoby

  • 125 g múky
  • 2 vajcia
  • 100 g cukru
  • 25 g masla (pri izbovej teplote)
  • 100 g tvarohu
  • 50 g mandľového prášku
  • 1 vrecúško prášku do pečiva
  • 2 marhule (čerstvé alebo konzervované)
  • 20 ml mlieka

Kroky pri príprave

1. Predhrejte rúru na 180 °C.
2. V hrnci na miernom ohni rozpustite maslo.
3. V miske zmiešajte múku, cukor, mandľový prášok a droždie.
4. Do predchádzajúcej zmesi pridajte vajcia a dobre premiešajte, kým nezískate homogénnu hmotu.
5. Do cesta vmiešajte tvaroh a mlieko, potom postupne pridávajte rozpustené maslo a dobre vymiešajte do hladka.
6. Marhule poukladáme na dno maslom vymastenej tortovej formy a posypeme trochou cukru.
7. Na marhule nalejte zmes a rovnomerne ju rozotrite po povrchu formy.
8. Koláč pečieme približne 35 minút alebo kým po vložení noža do stredu koláča nevyjde ostrie suché.
9. Pred odformovaním nechajte vychladnúť a podávajte vychladený!

Pôvod receptu na ľahký marhuľový koláč

Ľahký marhuľový koláč je tradičný a veľmi obľúbený dezert. Jeho recept vymyslel v 18. storočí taliansky kuchár. Jeho tajomstvo spočíva v použití čerstvých marhúľ, ktoré mu dodávajú lahodnú chuť.

Tento koláč je veľmi jednoduchý na prípravu. Skladá sa najmä z múky, cukru, vajec, droždia a masla, ku ktorým sa pridávajú kúsky marhúľ. Po upečení sa marhule rozpustia v cestíčku a dodajú mu jedinečnú a lahodnú chuť.

Ľahký marhuľový koláč je veľmi chutný a môže sa podávať pri všetkých príležitostiach. Často sa podáva so šľahačkou, vanilkovou zmrzlinou alebo čerstvým ovocím.

Vďaka jednoduchým a chutným surovinám je tento koláč klasikou talianskeho pečiva a všetci ho milujú.


Davida
O autorze, Davida
David je šéfredaktorom portálu Ludiaakomy.sk Jeho úlohou je motivovať a viesť redakčný tím, aby vytváral kvalitné a aktuálne informácie zo všetkých oblastí života v domácnosti a záhradkárstva. David je tiež veľkým milovníkom prírody a vždy sa snaží byť v kontakte s prírodným prostredím. Je členom miestneho ochranárskeho združenia a angažuje sa v boji za ochranu a zmiernenie klimatických zmien.