Home » Praktyczne wskazówki » Objavte recept na sicílske arancini, lahodné plnené ryžové guľky

Objavte recept na sicílske arancini, lahodné plnené ryžové guľky

Hľadáte chutný a originálny recept? Potom vyskúšajte naše lahodné sicílske plnené ryžové guľky! Sú to jednoduché na prípravu a poteší vaše chuťové poháriky. Bazalka dodáva skvelú chuť a sviežosť a parmezán pridáva ďalšiu chuť. Po pripravení sú ideálne na servírovanie ako predjedlo alebo hlavný chod. Pripravte si ich a vychutnajte si ich!

Ingrediencie pre 4 osoby

    • 300 g ryže basmati
    • 3 zrelé paradajky
    • 1 cibuľa
    • 2 strúčiky cesnaku
    • 50 g strúhaného parmezánu
    • 2 vajcia
    • 2 polievkové lyžice olivového oleja
    • soľ a korenie podľa chuti
    • čerstvá bazalka
    • strúhanka

Kroky prípravy

1. Ryžu basmati varte v hrnci s dostatočným množstvom osolenej vody približne 15 minút. Scedíme a necháme vychladnúť.
2. Medzitým ošúpeme a nakrájame cibuľu a strúčiky cesnaku. Na panvici na olivovom oleji opekajte cibuľu a cesnak 5 minút.
3. Pridajte paradajky nakrájané na kocky, soľ a korenie podľa chuti a varte ďalších 5 minút.
4. Odstavte z ohňa a do zmesi pridajte nasekanú bazalku. Nechajte úplne vychladnúť.
5. Po vychladnutí zmesi vmiešame ryžu basmati a nastrúhaný parmezán a dobre premiešame.
6. Vajíčka vyšľaháme na omeletu a pridáme do zmesi. Dobre premiešajte, aby ste získali homogénnu náplň.
7. Z náplne vytvarujte stredne veľké ryžové guľôčky, ruky si poprášte múkou, aby sa vám s nimi lepšie pracovalo, a každú guľôčku obaľte v strúhanke a potom ju položte na plech vyložený papierom na pečenie (alebo olejom).
8. Predhrejte rúru na 180 °C, potom na ňu položte plech s ryžovými guľkami a pečte asi 15 minút dozlatista. Podávajte teplé alebo teplé s domácou paradajkovou omáčkou alebo zeleninovým coulis vybraným podľa vašej chuti!

Pôvod sicílskeho receptu na plnené ryžové guľky

Ryžové guľky sú už po stáročia neoddeliteľnou súčasťou sicílskej kuchyne. Tieto plnené knedličky, známe ako arancini, sú pochádzajú z južného Talianska.

Recept na arancini je veľmi starý a pochádza z čias Arabov, ktorí v 10. storočí obsadili Sicíliu. Recept, ktorý bol sa pôvodne pripravoval z dlhozrnnej ryžeV priebehu storočí bola upravená tak, aby obsahovala zeleninu, syr a mäso. Knedle sú zvyčajne obalené v pečive a vyprážané pred podávaním.

Dnes sú arancini veľmi populárne a sú dostupné vo všetkých regiónoch Talianska a dokonca aj v zahraničí. Možno ich nájsť v sicílskych reštauráciách a pizzeriáchK dispozícii sú aj v supermarketoch a lahôdkach. Arancini sa často podávajú ako predjedlo alebo ako príloha k hlavným jedlám.


Davida
O autorze, Davida
David je šéfredaktorom portálu Ludiaakomy.sk Jeho úlohou je motivovať a viesť redakčný tím, aby vytváral kvalitné a aktuálne informácie zo všetkých oblastí života v domácnosti a záhradkárstva. David je tiež veľkým milovníkom prírody a vždy sa snaží byť v kontakte s prírodným prostredím. Je členom miestneho ochranárskeho združenia a angažuje sa v boji za ochranu a zmiernenie klimatických zmien.