Obsah
Rýchla a jednoduchá prípravaPripravujú sa zo šťavnatých plátkov tresky, bohatej stredomorskej paradajkovej omáčky a čerstvej zeleniny. Po zabalení a upečení sa tieto papillotes ukážu byť ideálne na vyvážené jedlo.
Zloženie pre 4 osoby
-
- 4 filety z tresky (400 g)
- 4 stredne veľké paradajky (400 g)
- 1 stredná cibuľa (80 g)
- 4 strúčiky cesnaku (16 g)
- 2 limetky (120 g)
- Olivový olej (40 ml)
- Tymián (4 vetvičky, 8 g)
- Soľ a korenie podľa chuti
Kroky prípravy
Krok 1: Predhrejte rúru na 180 °C.
Krok 2: Cibuľu ošúpeme a nakrájame, cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno, paradajky nakrájame na kúsky.
Krok 3: V miske zmiešajte cibuľu, cesnak, paradajky, tymián, limetkovú šťavu a olivový olej. Dochuťte soľou a korením.
Krok 4: Filety z tresky poukladajte na plech odolný voči rúre a zalejte ich pripravenou zmesou. Prikryte alobalom.
Krok 5: Pečte 20 minút pri 180 °C. Podávajte horúce s čerstvými bylinkami alebo zeleným šalátom.
Pôvod receptu na paprikové placky z tresky v Stredozemnom mori
Stredomorské papillotes z tresky sú veľmi obľúbeným receptom, ktorý je uznávaný po celom svete. Sú to pochádzajú z južného Francúzskakde boli vynájdené pred niekoľkými storočiami.
Recept pozostáva z filé z tresky v papillotes, t. j. zabalené v hliníkovej fóliia podáva sa s paradajkovou, olivovou a bylinkovou omáčkou. Celé sa to pečie v rúre.
Toto stredomorské jedlo je jednoduché, ale tak chutné a výživné. Je obzvlášť vhodný na rodinné stravovanie, pretože je sa ľahko pripravuje a konzumuje.
Stredomorské papillotes z tresky sú v súčasnosti veľmi obľúbené a jedia sa po celom svete. Sú vynikajúcou voľbou pre večerné jedlá alebo bufety a sú tiež veľmi obľúbené u detí.