Home » Praktyczne wskazówki » Zistite, ako pripraviť chutnú kantonskú ryžu! Jednoduchý a úsporný recept, ideálny pre malé rozpočty

Zistite, ako pripraviť chutnú kantonskú ryžu! Jednoduchý a úsporný recept, ideálny pre malé rozpočty

Obsah

Ak hľadáte recepty z celého sveta, máme pre vás to pravé. Kantonská ryža je tradičné čínske jedlo, ktoré si môžete vychutnať v čínskych reštauráciách po celom svete.

Skladá sa z ryža varená v pare a dusená zeleninavšetko ochutené špeciálnou omáčkou.

Príprava je jednoduchá, ale na dosiahnutie dobrého výsledku je potrebný čas a čerstvé suroviny.

Tu je recept krok za krokom na prípravu chutného a uspokojujúceho kantonského ryžového pokrmu.

Ingrediencie pre 4 osoby

  • 400 g varenej ryže
  • 4 vajcia
  • 2 mrkvy
  • 1 paprika
  • 2 cibule
  • 1 šálka hrášku
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • 1 polievková lyžica sójovej omáčky
  • Soľ a korenie

Kroky prípravy

1. Na panvici rozohrejte olej a 5 minút na ňom smažte cibuľu a mrkvu.

2. Pridajte papriku a smažte ďalších 5 minút.

3. Vmiešajte hrášok a uvarenú ryžu.

4. Pridáme sójovú omáčku a dochutíme soľou a korením.

5. Varte na miernom ohni, kým sa zmes neprehreje.

6. Do zmesi rozbijeme vajcia a miešame, kým nie sú uvarené.

7. Kantonskú ryžu podávajte hneď, ako sú všetky prísady horúce.

Pôvod receptu na kantonskú ryžu

Kantonská ryža je veľmi obľúbený kulinársky recept v oblasti Kantonu v Číne.

Hoci v rôznych regiónoch existujú rôzne verzie, ide o recept, ktorý je charakteristický svojou zmesou chutí a ingrediencií. Jeho popularita sa rozšírila aj do iných krajín.

Recept na kantonskú ryžu pochádza z dávnych storočí, ale ešte populárnejšou sa stala v 19. storočí.

Vtedy začali kuchári experimentovať a pridávať ďalšie prísady, aby bol recept chutnejší.

Dnes sa kantonská ryža pripravuje z bielej ryže, čerstvej zeleniny, rýb, mäsa a vajec.

Kantonská ryža sa považuje za zdravé a výživné jedlo, ktoré sa dá prispôsobiť na mnohé príležitosti.

Je ideálna na raňajky, obed aj večeru a môže sa podávať s inými jedlami.

Kantonská ryža je dnes veľmi obľúbeným pokrmom, ktorý si vychutnávajú po celom svete.


Davida
O autorze, Davida
David je šéfredaktorom portálu Ludiaakomy.sk Jeho úlohou je motivovať a viesť redakčný tím, aby vytváral kvalitné a aktuálne informácie zo všetkých oblastí života v domácnosti a záhradkárstva. David je tiež veľkým milovníkom prírody a vždy sa snaží byť v kontakte s prírodným prostredím. Je členom miestneho ochranárskeho združenia a angažuje sa v boji za ochranu a zmiernenie klimatických zmien.